Суботник


19 квітня колектив школи приєднався до всіх працівників Долинської громади з благоустрою території - злагоджено, з гарним настроєм впорядкували територію траси за селом.
У долі природи - наша доля, і ми повинні зробити усе для того, щоб допомогти рідній природі, тим самим зможемо продовжити життя у наступних поколіннях..

Вчителі важливі


18 квітня в Розумівській школі відбулась важлива для освітян подія - розширене засідання колегії Департаменту освіти і науки Запорізької ОДА з питання реалізації концепції «Нова Українська Школа» у закладах загальної середньої освіти області в 2018 році та завдання щодо її подальшого впровадження у 2019/20 навчальному році.
Зібралися управлінці від освітньої галузі Запорізької області, керівники органів освіти та уповноважені з питань освіти, директори та вчителі, представники батьківських колективів.
Обговорювалися важливі питання, говорили про досягнення і про проблеми. Директор Департаменту освіти та науки ЗОДА Озерова Тетяна Ярославівна велику увагу приділила новому змісту учителя в НУШ.
Тож, не обійшли нагороди нашу школу. Подякою Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації нагороджено директора Москаленко Тетяну Вікторівну та весь колектив школи - за створення сучасного освітнього простору Нової української школи, активну життєву позицію щодо реформування освіти в Україні. Це результат спільної професійної справи.
Цього дня в приміщенні школи працювала виставка «Новий освітній простір», на якій всі присутні могли ознайомитися з новими розробками і учбовими програмами, технічними та іграшковими новинками.
Всі учасники мали можливість оглянути кабінети НУШ в школі та медіатеку -сучасного мультимедійного та інформаційного центру, доступного для усіх бажаючих.
Гадаємо, що тільки добрі спогади залишаться в пам'яті учасників колегії про нашу школу, злагоджену роботу шкільного колективу, нашу Долинську громаду.

ГРОМАДСЬКІ ОРГАНІЗАЦІЇ МОЖУТЬ ОТРИМАТИ ФІНАНСОВУ ПІДТРИМКУ НА ПРОЕКТИ З НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ


З метою комплексного розвитку національно-патріотичного виховання та надання підтримки громадським об'єднанням у 2020 році Мінмолодьспортом України оголошено конкурс проектів з національно-патріотичного виховання, розроблених інститутами громадянського суспільства...

«Зроби свій вибір...»




Щорічно перед випускниками школи постає питання: «Ким бути?», «Яку професію обрати?», «До якого закладу поступити?», «Які іспити обрати?» та інші питання, що хвилюють не тільки дітей, а і їх батьків. Професій багато, а вибір один. Все ближче надходить час, коли кожен випускник має замислитись про своє майбутнє, професійні плани. Шлях у самостійне життя повинен, безумовно, бути правильним і обдуманим. Правильний вибір професії сьогодні - запорука матеріального та морального благополуччя завтра.

Допомогти учням випускних класів, які ще не мають досвіду роботи у виборі майбутньої професії, долучаються працівники навчальних закладів м. Запоріжжя. Так 4 лютого до школи завітали представники Державного навчального закладу «Запорізького професійного торгово - кулінарного ліцею».

Їх зустріч з учнями 11 класу була плідною. Безкоштовне навчання, соціальні гарантії зацікавили хлопців та дівчат.

Як відомо,правильний вибір професії сьогодні - запорука матеріального та морального благополуччя завтра.

Тож обирай, випускнику, зважено стався до свого майбутнього!


Безпечний Інтернет



Щороку в Україні зростає кількість дітей, які отримують доступ до Інтернету, а разом з тим все більш поширеними стають явища злочинів щодо дітей в онлайн просторі. З метою популяризації більш безпечнішого і більш відповідального використання онлайн-технологій і мобільних телефонів, особливо серед дітей, створення безпечного онлайн простору, для учнів школи 5 лютого проведено ряд виховних, навчальних заходів. А саме, для учнів молодших класів в шкільній медіатеці організовано перегляд з наступним обговоренням відео «Найжахливіший день Петрика!» та «Безпечний Інтернет».

Цікава та повчальна година спілкування проведена учням 6 та 10 класів під назвою «Інформаційна безпека». До уваги дітей продемонстровано шість змістовних мультфільмів: «Мобільні - це класно». «Залежність від соціальних мереж», Смартфонозалежність», «Технології та родина» та інші. У невимушеній формі діти переглянули про переваги та недоліки сучасних технологій. Десятикласники поділилися особистим досвідом спілкування в Інтернеті та можливими небезпеками, надавши поради своїм молодшим товаришам щодо користування соцмережами.

Переглянувши відео - ролик «Безпечний Інтернет для учнів», учні 7 класу створили плакат - пам'ятку «Безпечний Інтернет».

Учні 9 класу приєдналися до Всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг та стали учасниками уроку на тему: «Інтимні селфі в Інтернеті - жарт чи небезпечний ризик?»

Спроба дослідити позитивні і негативні наслідки Інтернету, сформулювати та засвоїти правила безпечної роботи в Інтернеті - важливе питання, яке повинне хвилювати усіх. Тож, вчіться користуватись Інтернетом із розумом

.


«Пісня лине над Запорізьким краєм»


1 лютого у рамках святкування 80-річчя Запорізького району в районному будинку культури відбувся фінальний конкурс «Голос Запорізького району. Діти». Дивлячись сьогодні на виступи учасників, впевнено можна сказати, що ми живемо у співочому краю, серед талановитої та здібної молоді.

Від Розумівської школи взяла участь учениця 10 класу Бурлака Марина з піснею "Мої сни". Дівчина вклала частину своєї душі та тепла, добра та позитиву, яких так часто не вистачає у повсякденному житті.

Бажаємо «чарівному голосу» нашої школи і надалі розвивати свій талант, не покидати улюбленої справи та здобути визнання.

Танцювальні колективи Розумівського БК підтримали учасників конкурсу та показали свою майстерність гарними танцювальними композиціями.


Зустріч випускніків



"На світі безліч тягнеться доріг
Одні - як мудрість, інші - в терен - цвіті.
А поміж них крізь промені проліг
До школи шлях, що найкоротший в світі"

Уже стало традицією, на початку лютого, Розумівська школа радо зустрічає своїх випускників різних років. А особливо ювілейних 40,35,30,25,20,15,10,5 та наймолодших, які минулого 2018 року залишили поріг рідної школи.
У кожному з нас живе пам'ять про шкільне безтурботне життя. Все змінюється. Люди приходять і йдуть, але в пам'яті залишається тільки хороше. І велика частина цього прекрасного минулого пов'язана у кожного зі школою.
У залі панував хороший настрій, веселі спогади і душевні слова, саме душевні слова подяки рідним вчителя.
В народі кажуть, що двічі в одну річку не ввійдеш, та сьогодні все можливо. Спеціально для випускників відкрились чарівні двері безтурботного світу, під назвою школа та запропоновано ще раз всім увійти у свою юність і трішки побути учнями. Кожен мав можливість повернутися у ті незабутні роки юності, які залишаються в пам'яті, як перше кохання, перші світанки, перші успіхи і невдачі. Саме випускники через багато літ зберегли у пам'яті щиру, мудру вчительську науку, а почувши голос своїх вчителів на мить відчули себе учнями.
Сьогодні відбулося свято спогадів і свято сподівань
Минулого й майбутнього - прекрасна й світла мить.
Дорогі випускники! Пам'ятайте, що ваші успіхи, ваша радість - це і наші успіхи, наша радість. Не забувайте рідної школи і якнайчастіше приходьте сюди, де вас пам'ятають, люблять і чекають учителі
.


Про Соборність

«Нехай удача буде з тобою, нашої школи новий Президент»


14 грудня в шкільній учнівській демократичній республіці «Темп» відбулися вибори Президента. За підрахунками виборчої комісії серед двох кандидатів на пост Президента республіки найбільшу кількість голосів набрала учениця 9 класу Обрезкова Есенія.

Тож, 18 січня вся шкільна родина зібралась на інавгурацію обраного Президента шкільної республіки «Темп». Завітала до школи з привітаннями Богоутдінова Наталія Миколаївна - староста Розумівського старостинського округу Долинської сільської ради. Директор школи Москаленко Тетяна Вікторівна оголосила результати виборів та під оплески і привітання учнів, гордо пов'язала святкову стрічку з написом «Президент» і вручила символ влади - реліквію булаву.

І настала урочиста мить. Новообраний Президент шкільної республіки «Темп» давав клятву на вірність народу шкільної громади. Адже, школа - це мікромодель майбутнього суспільства. Основи громадянського становлення та демократії з дитячих років, і шкільне самоврядування допомагає учням організувати власне життя і життя своїх товаришів, сприяє формуванню особистості з усвідомленою громадянською позицією.

Хай удача буде супутником у справах твоїх, Президенте!


Профорієнтація



15 січня відбулась зустріч учнів 11 класу з представником Запорізького національного університету - Терновою Аллою Іллівною, кандидатом філологічних наук, доцентом кафедри журналістики, колишньою випускницею Розумівської школи.

Алла Іллівна запропонувала випускникам пройти реєстрацію та взяти участь у безкоштовних пробних тренінгах із ЗНО - 2019. Ще довела до відома, що цьогоріч 10 лютого всі охочі випускники шкіл зможуть взяти участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні з біології і фізики (початок о 09.00). Цього ж дня в ЗНУ пройдуть тренінги з хімії та географії (початок о 13.00).

24 лютого о 09.00 запрошуємо майбутніх абітурієнтів до ЗНУ на безкоштовні тренінги із української мови та літератури. О 13.00 цього дня відбудуться тренінги з іноземної мови.

03 березня тренінги із математики о 09.00 та о 13.00 з історії України

Краща спортивна сім'я


12  січня, вже другий рік поспіль, сім"я Безверхих прийняла участь у спортивних змаганнях "Тато, мама, я - спортивна сім"я" , які проводились з нагоди 80-річчя Запорізького району. Змагання були не із легких. Щоб одержати перемогу, необхідно було боротися за неї до останнього.
І при підведенні підсумків сім"я Безверхих перемогла!
Вся шкільна родина вітає Артема учня 4 класу (класний керівник Безсмертна Лариса Іванівна) та його маму і тата з перемогою - званням "Кращої спортивної сім"ї Запорізького району"! Ми впевнені, що 26 січня, родина Безверхих, представляючи Запорізький район на обласному рівні, беззаперечно отримає перемогу.
А зараз родина має ще час на підготовку для вдосконалення своїх вмінь, щоб на наступних змаганнях показати гарні результати і вийти на рівень кращих.
Бажаємо успіхів!

Свята продовжуються!


Сьогодні, талановиті учні нашої школи (учасники художньої самодіяльності місцевих закладів культури) завітали на новорічну виставу "Хрюшталева туфелька", яка відбулась в концертному залі ім. Глінки. Актори вражали своєю майстерністю перевтілення. Настрій був на всі 100%. Діти поринули у той чарівний світ прекрасної казки, до якого відкрита дорога усім бажаючим. Дякуємо керівництву Долинської ОТГ за гарну нагоду здійснення подорожі у театральний світ.

Тренінг 

«Використання інтерактивних засобів навчання»


"Педагоги не можуть успішно когось учити, якщо в цей час ретельно не вчаться самі"
А.Апшерон
З 3 по 5 січня 2019 року для педагогічних працівників школи проведено очний тренінг "Інтерактивні засоби навчання".
Метою якого є - продемонструвати можливості інтерактивних засобів навчання, ознайомити слухачів з основними теоретичними відомостями про інтерактивні засоби навчання, їх основні характеристики та спеціалізоване програмне забезпе
чення, сформувати у слухачів уявлення про функціональні можливості цього ПЗ, надати можливість отримати належні практичні навички роботи з програмами.
Тренер Циммерман Олена Володимирівна - учитель інформатики Запорізького багатопрофільного ліцею № 62, знайомила присутніх з особливостями роботи з інтерактивними засобами навчання та базовими засадами підготовки уроку з використанням інтерактивних засобів навчання.
Заняття розраховане на три дні. В якості залікової роботи тренінгу слухачі повинні надати три розробки.
За умови якісного виконання усіх завдань слухач отримує сертифікат за програмою «Використання інтерактивних засобів навчання» на 30 годин.



«На порозі Рік Новий -
Добрий, світлий, чарівний...»


   Свято Нового року - одним із найбільш очікуваних зимових свят. Це пора вітань, подарунків та здійснення мрій.

За традицію, до відзначення Нового року долучилися всі класи, які не тільки підготували святкові виступи , а й прикрасили весь навчальний заклад.

У холі, біля входу, для підтримання святкової атмосфери встановлена фото зона, яку створили вчителі та учні.

Саме з цього часу всі знову починають вірити в казку, сподіваються на щасливі зміни і, затамувавши подих, загадують бажання. А щоб ці бажання справдилися, учням нашої школи підготовлено казкову атмосферу - прикрашена новорічна ялинка яскравими іграшками, сніжинками та гірляндами. Саме новорічна ялинка - найголовніший атрибут Нового року.

Тож, Новорічне свято - подорож, для учнів початкових класів пройшло 26 грудня. Учні 1-4 класів успішно здійснили подорож та успішно виступили перед присутніми у залі родичами та всіма іншими, хто завітав на дійство.

Кожен клас підготував новорічний подарунок. Це були оригінальні новорічні танці, пісні, вірші-привітання. Діти старанно та артистично виконали свої номери, тому кожний виступ вдався напрочуд цікавим та унікальним. Зазвучала весела музика і казкові герої в яскравих новорічних костюмах закружляли у хороводі навколо ялинки.

З появою головного героя новорічного свята - Діда Мороза, усі учні отримали солодкі подарунки.


Новий рік - це світле та радісне свято



Для діток з багатодітних сімей та учнів з інклюзивною формою навчання 22 грудня в Запорізькому обласному академічному театрі юного глядача, за рішенням Запорізької обласної ради, було організовано Новорічну зустріч з казковими героями.

Діти 1 класу з інклюзивною формою навчання ОЗЗСО Розумівської школи з нетерпінням чекали початку Новорічної вистави. Переступивши поріг театру, вони потрапили в чарівну казку. Актори театру в ігровій формі почали спілкуватися з дітьми. А вже в театральній залі на малечу чекали подарунки і вистава «Чарівна перлина Адельміни».

З нагоди Новорічних свят, за рішенням Запорізької обласної ради , дітям , які навчаються за інклюзивною формою навчання було вручено електронні гаджети. Тож, використання електронних пристроїв, допоможе таким дітям у навчанні та відпочинку.

Треба вірити у чудеса і здійснення мрій. Хай у кожному домі й дитячому серці завжди буде світло і радісно

Урок НУШ


"Я люблю Україну", під такою назвою 21 грудня для учнів 1 класу вчителем Русановою Людмилою Вікторівною проведено музично - пізнавальний конкурс з мультимедійним супроводженням. Метою було перевірити, збагатити знання школяриків про Україну, видатних її людей, продовження знайомства із національними символами, розвитку пізнавальних інтересів до вивчення історії рідного краю, Батьківщини. Діти змагались у групах під назвами - "Соколята" та "Козачата", інші дітки ввійшли до музичного гурту "Шумограй", та час від часу показували свої здібності.
Під час проходження конкурсу діти вели себе згуртовано і дружньо. Командири команд по черзі крутили колесо фортуни, яке визначало назву конкурсу. Протягом заходу діти вміло та завзято виконували завдання та показували свої талановиті здібності. У веселому таночку закружляли хлопчики та дівчатка. Танок змінився дзвінкою піснею "Мамина сорочка". Музичні паузи, які озвучувалися гуртом "Шумограй",налаштовували учасників до наступного конкурсу. У фіналі командної гри, за підсумками журі, перемогла - дружба!
На завершення зустрічі всі присутні разом заспівали пісню "Мій рідний край" та побажали один одному щастя, успіхів та миру нашій Україні.
Багата і гарна наша земля. Милозвучна пісенна мова нашого народу, щирі працелюбні люди живуть на ній. І ми повинні знати, пам'ятати і гордитися своїми предками і нинішніми славними українцями, які своїми подвигами прославляють Україну в цілому світі.

« О, школо люба!...» 



19 грудня 1974 року гостинно відчинила двері нова споруда Розумівської школи.

У 2018 році вже під зміненою назвою - Опорний заклад загальної середньої освіти Розумівська школа Долинської сільської ради - святкує своє 44-річчя.

З часів заснування у школі відбулося багато позитивних змін.

Створюються комфортні умови для навчання та виховання дітей. Головна мета змін - створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті.

Зі словами вітання звернулася до шкільної родини директор школи Москаленко Тетяна Вікторівна.

Обдаровані діти - це скарби нашої школи , тож свято розпочалося вітанням талантів за перемоги у предметних олімпіадах та творчих конкурсах.

Програму свята продовжив флешмоб у виконанні учнів 8-9 класів. Лунали вітання, вірші та святкова музика.

Та дітвора чекала на головного гостя свята - Миколая, який завітав з подарунками.

Школа - це таке місце, за дверима якого залишається життєва буденність, тут живуть дух юності, романтики, оптимізму, надії. Ми усі такі різні, але усіх нас об'єднує те, що ми - родом із дитинства.


Ярмарка


Вже стало традицією, в день народження школи - 19 грудня, проводити святкову ярмарку виробів домашнього приготування. Головними ініціаторами виробів, звісно були діти, а виконавцями - мамусі та бабусі, за виключенням дівчаток - старшокласниць.

Загалом ярмарок тривав весело, яскраво, неймовірно дружно та надзвичайно смачно. Кількість та різноманіття смаколиків задовольнило бажання всіх хто відвідав ярмарок - торти, пироги, тістечка, печиво, пряники найрізноманітніших видів та форм, рогалики, вафлі, желе - чого тільки не було!

Домашню випічку охоче розкуповували як маленькі школярики, так і працівники закладу. Діти куштували смачну випічку та із задоволенням розглядали вироби один одного, ділилися враженнями, а вчителі тішилися гарним настроєм своїх учнів та батьків

.

"Зима прийшла і свята привела. .."


Новорічні свята є радісною подією для дітей. Оскільки в школі діти проводять досить багато часу, то кожен має відчувати наближення свята. Протягом тижня приміщення школи, завдяки старанням учнів, вчителів та батьків, прикрашена барвистими новорічнім прикрасами, більшість яких, були виготовлені власний руками. Тож, новорічна атмосфера, гарний настрій, позитивні емоції не оминув шкільної родини.
Мабуть, кожен хотів би, щоб цей Новий рік пройшов незабутньо, чарівно, неповторно. ..
Сподіваємось, що все буде саме так!

Вибори "Президента школи"


У Шкільній Республіці "Темп" 14 грудня відбулись вибори "Президента школи". Громадянами республіки на основі рівного и прямого виборчого права шляхом таємного голосування обирались достойні кандидати. Право голосу на вибори мали громадяни: учні 5-11 класів та колектив школи. Виборча комісія із числа учнів, вправно виконувала свої обов'язки.
Кандидатами на пост "Президента школи" є: Паливода Дмитро, учень 8 класу та Обрезкова Есенія, учениця 9 класу.
Бажаємо успіхів кандидатам, чекаємо з нетерпінням на результати виборів

Загальношкільна лінійка 6 грудня

Вітання чоловіків школи


Будемо гідні слави героїв!



Протягом тижня в школі було проведено ряд заходів приурочених Дню Збройних сил України. Це саме те свято, коли в серцях у кожного патріота поєднуються гордість за наших героїв і смуток за тих, хто боронив Україну до останнього. Це свято не лише військових, а й усіх свідомих громадян, які вболівають за долю нашої землі і нашого народу.

Класними керівниками проведено виховні години та тематичні заходи присвячені Дню Збройних Сил України.

5 грудня учні 10 класу (класний керівник Кисла Л.А.) зібрались у родинному колі для відвертого спілкування. Учні прийняли вітання від військових із батальйону «Азов», які перебувають у Маріуполі на захисті українських рубежів. У відповідь учні створили власноруч «Хрестоматію миру» з побажаннями захисникам.

6 грудня жіночий колектив школи привітав чоловіків зі святом та побажали бути надійним та сильним тилом для своїх сімей та України.

Для учнів 5-11 класів було проведено тематичну лінійку «Є така професія - Батьківщину захищати». Нинішнє покоління, повинне віддати шану героям, завдяки яким майорить сьогодні синьо - жовтий прапор свободи в нашій державі.

Маємо надію, що скоро прийде той час, коли очі наших захисників Вітчизни сяятимуть від радості, а мирне небо благословить спільне щасливе майбуття. Нехай козацька кров додасть наснаги та мужності, посмішка близьких - зігріє, а надія - збереже!


«Небесна Сотня в вирій полетіла...»



21 листопада для учнів 5-11 класів проведено годину пам'яті присвячену Дню Гідності та Свободи.

Україна - це територія гідності та свободи. Майдан - 2004, революція - 2013 року -надзвичайно тяжкий іспит для українців, які продемонстрували свою гідність, своє прагнення до свободи. Подвиг Небесної сотні пам'ятатимуть покоління українців, їх подвиг вічний...

Хвилиною мовчання всі присутні пом'янули героїв Майдану і воїнів - захисників України, які загинули за світле майбутнє.


.

«Безпечне дитинство - майбутнє країни»



З 1 листопада в школі проходить Місячник безпеки життєдіяльності. З метою запобігання виникнення надзвичайних ситуацій проводяться виховні навчально - практичні заняття під назвою «Безпечне дитинство - майбутнє країни». Саме з цією метою для учнів групи продовженого дня 16 листопада проведено інформаційну годину учасниками гуртка «Дружини юних пожежників рятівників» (9-10 кл.) керівник педагог - організатор Коваль В.І.

В ігровій формі дітям було доведено важливість дотримання правил безпеки, та не створювати небезпечних ситуацій.


Геліантус



16 листопада учні 7-8,9 та 10-11 класів взяли участь у

IX Міжнародній природознавчій грі

«Геліантус - 2018».

Проводиться гра з метою формування в учнів цілісного уявлення про природу на основі знань з біології, хімії, географії, фізики.

Всім учасникам гри бажаємо успіхів!


Радіодиктант

9 листопада 2018 року в День української писемності та мови учні 9 класу ОЗЗСО Розумівської школи долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Він не має на меті перевірку грамотності конкретної особи, а задуманий як своєрідний флешмоб- акція єднання навколо рідної мови.

https://svitlana50.blogspot.com/

.

Подорож у часі



Учні 8-11 класів 9 листопада здійснили «Подорож у часі» та показали свої таланти у світі моди та культури. Артистичні здібності виявили діти та класні керівники, які взяли участь у представлених номерах. Гучними оплесками дякували глядачі учням 8 класу та класному керівнику Діденко Інні Миколаївні, яка особистим прикладом вправно виконувала танцювальні рухи 60-х років. Класний керівник 10 класу Кисла Людмила Анатоліївна та її вихованці представляли Античну епоху. Бурхливі 80-ті роки були насиченими - зірковий образ юного співака Юрія Шатунова (Гліб Зозуля) та кінозірка Сєня («Діамантова рука») були неперевершені, танці -диско (Патана Діана та Обрезкова Есенія) підбадьорили глядачів. Готичний та сучасний стиль та моду показали учні 11 класу (класний керівник Кулик Лідія Володимирівна). Всі присутні отримали неймовірне задоволення від побаченого.

.

Свято Осені


Зайшла у гості щедра Осінь!

Осіння подорож учнів 1-4 класів «Осінній вернісаж» була яскравою танцювальними номерами та музичними композиціями. Свято пройшло у колі друзів, у барвах осені, з квітами та дарами природи.

Виступ учнів 2 класу (класний керівник Патана Вікторія Олександрівна) був надзвичайним. На сцені з'явилась уся Гарбузова родина. Дари Осені щедрі, корисні та веселі. Найменші учні 1 класу (класний керівник Русанова Людмила Вікторівна) закружляли у веселому таночку «Капельки». Співучий 3 клас (класний керівник Богоутдінова Оксана Степанівна) весело та завзято виконали пісню про осінь. А учні 4 класу (класний керівник Безсмертна Лариса Іванівна) показали зустріч Осені з елементами фольклору.

Талантами рясніє Розумівська школа!


Осінній Голівуд

09 листопада на червону доріжку Осіннього Голівуду прибули учні 5, 6 та 7 класів зі своїми наставниками - класними керівниками Назаренко Світланою Петрівною, Харьковською Анною Олександрівною та Остапенко Людмилою Миколаївною. Першими червону доріжку протоптали учні 5 класу, які представляли героїв фільмів, романів, кіно. Наступними були красуні дівчата - голівудські зірки учениці 6 класу. Вони надали майстер - клас з модельного показу. Підкорили симпатії присутніх у залі Олійник Аліна та її однокласниці (7 клас) сучасним виконанням танцю.

За творчість, креативність та вміння «Оскаром» нагороджено всі класи.


«Усе в світі здобувається працею»



Людині доводиться багато вчитись, працювати, щоб чогось досягти в житті. Чим більше ми знаємо і вміємо, тим легше і цікавіше жити. Міцні знання здобуде той, хто наполегливо вчиться.

Тому, з ініціативи відділу освіти, молоді та спорту Долинської сільської ради учні 11 класу Розумівської школи відвідали виставку «Ярмарка освіти» в м. Запоріжжі.

Перше, що вразило, наче всі учбові заклади чекали саме нас. Всі пропонували рекламні проспекти, демонстрували свої здобутки. Вибір був на будь - який смак - представлені навчальні заклади Запоріжжя, Дніпра, Польщі, Чехії.

Студенти коледжів, ліцеїв проводили майстер - класи - зачіски, вишивка, бісероплетіння. Діти отримали потрібну інформацію, поспілкувались із представниками підприємств Дніпроспецсталі, Мотор - Січі, отримали запрошення на дні відкритих дверей.

Відвідування виставки підштовхнуло старшокласників до роздумів - чи правильно визначився з професією, бо виявляється за простою назвою - складні предмети ЗНО.


«Ми діти твої, Україно!»


Обласна виставка - конкурс декоративно - ужиткового та образотворчого мистецтва «Квітуча Україна» мала на мету розвиток творчих здібностей дітей. Учні Розумівської школи 10 листопада показали свої таланти. Роботи вирізняються оригінальністю і креативністю у виконанні та оздобленні. Було представлено 4 роботи: дві роботи від початкових класів, дві роботи від середньої ланки, які отримали призові місця. Перше місце - «Берегиня роду», виконавці Старченко Марія (5 клас) та Вознюк Кіріл (3 клас), керівники Назаренко С.П., Остапенко Л.М..

Тренінг



30 та 31 жовтня на базі ОЗЗСО Розумівської школи проведено тренінг «Професійна мобільність педагогів: освіта протягом життя» для працівників освіти Долинської ОТГ. В дружній, творчій обстановці промайнув час роботи. Дякуючи модераторам - представникам ЗОІППО , всі присутні намагалися знайти для себе частинку того, що можливо буде запроваджувати у професійній діяльності.


Змагання 



12 жовтня до Дня українського козацтва та Дня захисника України хлопці 6 та 7 класів взяли участь у квесті «Козацькими стежками». Учасниками було пройдено шлях підготовки козаків. Перемогу здобула дружба.


«Перший раз у п'ятий клас»



11 жовтня відбулась посвята чнів 5 класу в «п'ятикласники», яка надовго залишиться в пам'яті дітей, батьків та всіх присутніх на заході. На шляху п'ятикласників чекає чимало труднощів та перемог, та завжди будуть поруч вчителі, батьки. Хай вам щастить, любі п'ятачки!

.

Обережно  домашнє насильство


Про запобігання та протидію домашньому насильству текст закону розміщено на офіційному сайті Верховної Ради України за посиланням або QR-коду.

Олімпіада!


9 жовтня учні 3-4 класів приступили до виконання олімпіадних завдань з математики. Учителі 3, 4 класів Богоутдінова О.С. та Безсмертна Л.І. налаштували учнів на позитивний результат. Успіхів, вам діти!

Урок мужності



25 вересня на базі Розумівської школи для учнів 7-11 класів було проведено «Урок мужності». До нас завітали представник Військового комітету Запорізького об'єднаного міського військового комітету підполковник Шаповал Олександр Валерійович, голова громадської організації «Відродження життя після АТО» Ушаков Роман Борисович, військовий волонтер Юрін Микита Сергійович та представник медичного батальйону «Госпітальєри» Худяков Вячеслав Валерійович.

Вони познайомили дітей з озброєнням української армії, практично показали як надати першу медичну допомогу та пояснили дітям, як себе вести в надзвичайних ситуація.


Ми за мир!

Введіть підзаголовок тут

  По завершенні Другої світової війни Світовий конгрес прихильників миру вів активну діяльність. Саме з ним пов'язано вираз голуб миру.

I Всесвітній конгрес прихильників миру відбувся в Парижі та Празі в 1949 році з 20 по 25 квітня. Художник Іспанії Пабло Пікассо створив емблему конгресу. На ній був зображений білий голуб, який тримав у дзьобі гілку оливкового дерева. Голуби є символом миру, тому живе звичай випускати білих голубів.

І сьогодні учні Розумівської долучились до акції «Голуб миру». Діти виготовили паперових голубів, яких разом з повітряними кульками випустили в небо.

А наймолодші виготовили панно, яке прикрасили малюнками та символічними голбами.


Вибухово небезпечні предмети!         Та дії при виявленні підозрілих предметів.

День здоров'я в нашій школі


7 вересня 2018року в нашій школі проведено день фізичної культури та спорту . Докладніш перейдіть за посиланням

Свято знань



1 вересня у Розумівській школі розпочалося велике і радісне свято - День Знань! На святкову лінійку вишикувались учні 2-10 класів. А під звуки музики одинадцятикласники ввели наймолодших дітей шкільної родини, які сьогодні вперше переступлять поріг школи, - учнів 1-го класу.

День Знань - це особливе свято! Це зустріч з друзями і вчителями, радість від спілкування, знайомство з новими навчальними предметами, пізнання невідомого і цікавого. Перший дзвоник - це завжди хвилююча подія, особливо для наймолодших учнів - першокласників, а також і для випускників, адже маленькі сьогодні вперше переступлять поріг незвичайної і дивної країни, де будуть навчатися протягом багатьох років, зростатимуть і мужнітимуть. А випускники востаннє переживають сьогодні зустріч з першим шкільним дзвоником, бо через рік розлетяться, мов пташенята, по білому світу, щоб вчитися і працювати. Школа гостинно відчинила свої двері і запросила у просторі і затишні класи, щоб набиралися мудрості і знань, щоб наповнювали своє серце любов'ю і добротою, щоб вчилися долати труднощі і впевнено крокувати до своєї мети.(Більш фото натисніть на зображення)



перетворення класів

Ремонт 2018

натисніть на фото

Ось і закінчилась пора ремонтів, та починається новий навчальний рік  на дітей чикають перетворенні сучасні класи. Не мало зусиль покладено для перетворення класів от же подивіться на фото.

22-га річниця Конституції України


25 червня в дитячому пришкільному таборі «Веселка» проведено захід присвячений 22-ій річниці Конституції України «Прав без обов'язків не буває».

На якому дітям було роз'яснено, що Конституція - основний закон України, в якому записано всі права українців. Це право на життя, право на житло, право на працю, право на відпочинок, право на лікування та багато-багато інших прав. Записано в Конституції і наші обов'язки. Наприклад, обов'язок захищати свою Батьківщину, обов'язок берегти природу, обов'язок виконувати вимоги Конституції, обов'язок добре вчитися.

Вихователь Рогач О.Ф. та бібліотекар Гринь А.А. підсумували свою розповідь: всі українці мають жити за правилами та законами нашої держави, бути її відданими громадянами!

«Весела табірна зміна, прощавай!»


відео  табору за посиланням:


26 червня завершилось оздоровлення учнів Розумівської школи в пришкільному таборі «Веселка» урочистим заходом «Прощавай, мій улюблений таборе»

Програма заходів табору мала на меті організувати для учнів корисний, культурно-оздоровчий відпочинок. Вихователі, а вони ж класоводи та класні керівники, пропонували учням різноманітну програму колективного відпочинку: ігри, змагання, мандрівки, екскурсії, а найголовніше - спілкування. А це все в комплексі - творення міцної шкільної родини.

Кожен табірний день мав свою назву і конкретну програму. Так учні прожили цікаві та пізнавальні заходи. Час промайнув швиденько. Залунали позивні прощання. І з напутнім словом директора табору Владислави Ігорівни Коваль та директора школи Москаленко Тетяни Вікторівни , учні розійшлися по домівках до зустрічі 1 вересня.

За результатами проведених заходів та тематичних табірних днів виготовлена мультимедійна презентація «Табір «Веселка»»,є що згадати, чим поділится з друзями та батьками.



У добрий путь!

випуск 2018

ще фото натисніть на зобрження

   Ось і настав цей радісний, веселий і водночас сумний день. 23 червня в Розумівській школі відбувся випускний бал, де головними учасниками були випускники 2018 року - це 50 ювілейний випуск школи.

  Настала мить вручення атестатів про загальну середню освіту, то ж директор школи Москаленко Т.В. кожному з радістю вручила документ. Лунали добрі слова про випускників. Вони ж віддячували щирими вітаннями вчителям, першій вчительці та класному керівникові Назаренко С.П., яка за сім років була і мамою, і наставником і подругою. Одержавши атестати, її хлопчики та дівчатка в одну мить стали такими дорослими, самостійними....докладніш за посиланням 

соціальна реклама 

з питань популяризації

Збройних Сил України

Електронні макети тематичної реклами знаходяться за посиланням:


логін доступу: mip        пароль доступу: mipmip

Тренінг мистецтва



Для реалізації нового Державного стандарту початкової загальної освіти гостро постає питання перепідготовки педагогічних кадрів. Тож проведення тренінгів тренерами навчального курсу «Мистецтво» підвищать кваліфікацію вчителів початкової школи, які будуть впроваджувати з 2018 року Державний стандарт початкової загальної освіти Нової Української школи.

Так з 14 червня в ОЗЗСО Розумівській школі Долинської сільської ради розпочались тренінгові заняття «Мистецтво в освітньому середовищі Нової Української школи» для вчителів «Мистецтва» шкіл Долинської ОТГ. Тренер тренінгу Діденко Інна Миколаївна, вчитель Розумівської школи. В ході тренінгу учасники знайомились із Державним Стандартом початкової освіти, програмами, підручниками та наполегливо, креативно виконували усі завдання тренера. ще фото за посиланням:


«Сильна нація - могутня країна»


З 11 по 13 червня команда учнів Розумівської школи взяла участь у обласному фестивалі серед регіональних центрів фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» міст, сільських районів та ОТГ Запорізької області під гаслом «Сильна нація - могутня країна», який проходив у м. Приморську. Головним ініціатор та організатором цього заходу був КЗ «Обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» ЗОР. докладніше за посиланням

ще фото :

Урочиста мить


8 червня в Розумівській школі відбулась важлива подія - вручення першого в житті документу учням 9 класу, а саме - свідоцтва про неповну загальну освіту.

Наступила урочиста мить, коли директор школи Москаленко Тетяна Вікторівна вручила кожному почесний документ- свідоцтво про базову загальну середню освіту.

Дев'ятикласники давно чекали цієї миті, коли шкільні проблеми скінчаться і матимуть вони право обирати: чи то ще два роки насолоджуватися перебуванням в стінах рідної школи, чи то вилетіти у двері широко відчиненого світу.

Відкриваючи першу сторінку спогадів - «дитинство», всі згадали як перша вчителька Патана Вікторія Олександрівна привітно зустріла діток у 1 класі. А далі 5 клас, коли класний керівник Кисла Людмила Анатоліївна вітала в просторій класній кімнаті п'ятикласників. Зазирнули в минуле, і зрозуміли, що джерелом наснаги, любові кожного з учнів є найдорожчі люди - тато й мама. То ж лунали слова подяки батькам за підтримку та віру в успіхи своїх дітей. А батьки побажали своїм дітям добрих шляхів та успіхів у подальшому навчанні.

Учителі - мудрі порадники і вірні друзі, терпеливі наставники і надійні захисники..... Зі словами пошани і подяки та з найкращими побажаннями звернулися до них учні-випускники з добрими настановами.

Ось і перегорнули наші любі дев'ятикласники ще одну сторінку свого життя. Скінчилось свято. Але кінець одного - це обов'язково початок іншого.

То ж бажаємо, щоб все ваше подальше життя було світлим і радісним. Не бійтеся труднощів, вони роблять нас сильнішими, не бійтеся невдач, вони вчать нас цінувати хвилини радості і щастя. Побільше вам любові, бо саме вона є сутністю життя. І ніколи не забувайте своїх однокласників, вчителів, свою родину.

.

«Літо, літо золоте !...»



Швидко спливає час, іще кілька днів - і літо! Цей період уже традиційно називається «оздоровчим», адже він дає змогу створити найбільш сприятливі умови для відпочинку та оздоровлення учнів школи. Літній період - найблагодатніший для фізичного розвитку дітей. Саме влітку такі природні фактори, як сонце, повітря та вода найефективніше впливають на організм дитини, що є запорукою успішного навчання та розвитку.весь текст...

фото за посиланням:

Свято дитинства



1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей, у кожного з нас він асоціюється з приємними спогадами про дитинство, літні канікули, безтурботний відпочинок.

Цього дня площадка біля Розумівського будинку культури стала справжньою казковою країною, де зібрались учні школи та вихованці дитячого садочка «Казка». Лунала дзвінкоголоса музика, спів улюблених пісень.читати далі....:

Ще фото за посиланням:

« Прощавай, Букварику!»



23 травня батьки та учні 1 класу зібралися на свя­то вшанування і прощання з першою книгою учнів - Букварем. Буквар - це перша схо­динка у пізнанні світу знань. Ця книжка ввела дітей у таємничий світ літератури. Читати весь  текст перейти за полсиланням

ще фото 

список переведення учнів.

Увага! список до 1 класу.

Тренінг з національно патріотичного виховання ценнтр молоді


Виховна година 8 травня


8 травня до шкільної медіатеки завітали учні 8 класу (класний керівник Бібік І.В.) на виховну годину до Дня пам'яті та примирення, мета якої виховання мужності, почуття патріотизму, любові до Батьківщини, до історії свого народу, вшанування ветеранів Другої світової війни.

Символом відзначення Дня пам'яті та примирення і Дня Перемоги став червоний мак. Учні класу виготовили квітку маку та прикололи один одному на груди. Зображення символу уособлює квітку маку та кривавий слід від кулі.

Також хвилиною мовчання вшанували пам'ять колишнього учня школи Дьячкова Юрія, який загинув захищаючи Батьківщину на сході України.

Пам'ять. Це не просто частина історії. Пам'ять - це наша совість, біль, наша гордість. Тож, пам'ятаймо про подвиги наших героїв, всіх, чиї серця обпалила Друга світова війна!

.

Лінійка до Дня памяті та примирення



8 травня учні 5-11 класів зібрались біля Братської могили для вшанування пам'яті героїв Другої світової війни.

Хвилиною мовчання всі присутні віддали шану героям. По завершенні лінійки пам'яті учні відвідали сільський музей імені Москаленка Павла Пилиповича, який був його засновником.

.

Велопробіг



07 травня учні школи прийняли участь у велопробігу присвяченому 73 -тій річниці великої Перемоги!


Виховна година 2 клас



З метою виховання поваги до учасників Великої Вітчизняної війни та сприянню пробудженню бажання вивчати історію своєї держави, берегти її традиції, вболівати за майбутнє країни 4 травня у 2 класі проведено виховну годину на тему «Шляхами мужності» (вихователь Богоутдінова О.С.). Цього дня малеча завітали до шкільної медіатеки.

Роки... Скільки б їх не минуло, не зітруть з пам'яті світлі імена тих, хто віддав своє життя за незалежність нашої Вітчизни. Вічна шана всім, хто відстояв мир на землі в ті далекі часи та в теперішній час!

Діти вшанувати пам'ять загиблих у Великій Вітчизняній війні хвилиною мовчання.

Заняття 3 клас



У наш час набуває цінності особистісне формування дитини. Школа забезпечує творчий розвиток і особистісно орієнтовану підготовку, гуманістичну систему взаємин дитини у школі, створює єдиний соціально-педагогічний простір для успішного творчого розвитку школяра і здійснення завдань навчання та виховання.

Дуже цікавими для дітей є занятття директора школи Москаленко Т.В. Як психолог зі стажем роботи, вона проводить психологічну підготовку дитини до навчання та перебування в школі. Навчає дітей висловлювати свою думку, бути готовими до складних життєвих ситуацій. Свої заняття часто проводить у медіатеці , де діти мають змогу в комфортних умовах поспілкуватися та переглянути тематичні відео.

Такі заняття сприяють розвитку сучасної, креативної, упевненої у своїх силах та здібностях, соціально адаптовану та гармонійно розвинену особистість.


Акція - Посади квіти біля школи


26 квітня учні 11 класу разом з учителем біології Бібік І.В. прийняли участь у акції «Посади квіти біля школи» та висадили багаторічні квіти. Акція розрахована на привернення уваги до озеленення території школи. Кожен учень може зробити корисну справу, посадивши свою квітку.

День ЦО

Навчаємось разом!


В рамках Тижня охорони праці та безпеки життєдіяльності, Дня Цивільного захисту, 25 квітня на базі Опорного закладу загальної середньої освіти Розумівської школи відбулися загальні навчальні тренування для учнів шкіл Долинської громади. Всі своєчасно були ознайомлені з переліком запланованих заходів, в яких братимуть участь, змістом, місцем і часом проведення.

День розпочався загальношкільною лінійкою, яку відкрила директор Розумівської школи Москаленко Т.В. та продовжили її своїм виступом учасники гуртка ДЮПР «Берегиня».

На лінійці були присутні начальник відділу освіти, молоді та спорту Долинської сільської ради Харченко Ю.В., провідний спеціаліст відділу освіти Саджениця І.Л. та директор Новозапорізької школи Кузьміна І.В.

Всі учасники взяли участь у практичному відпрацюванні дій під час виникнення надзвичайної ситуації та по сигналу евакуювалися з приміщення школи.

Надалі на подвір'я школи заїхав автомобіль пожежної служби. І рятівниками було продемонстровано команду гасіння пожежі. Всі присутні зачаровано вдивлялися в кожен крок рятівників, які вміло виконували свою роботу. А потім учні мали змогу ближче підійти до пожежної машини і більш детально почути розповідь про те, як необхідно швидко підготуватись до гасіння пожежі, як користуватись порошковим вогнегасником та зробили фото напам'ять.

Для учнів початкової ланки розпочались виховні години з питань безпеки життєдіяльності. Та к учні 3 класу (кл.керівник Безсмертна Л.І.), повторюючи правила пожежної безпеки, розділились на дві групи: художники та аплікатори, та виготовили аплікацію, колективний малюнок на пожежну тематику. Діти 5-6 класів зібрались в медіатеці для перегляду відео «Рятувальна служба - 101», з подальшим обговоренням. А учні 7-11 класів зібрались на стадіоні для проведення відпрацювань. Сестра медична Старчик Р.Д. провела майстер - клас з надання першої домедичної попомоги , діти мали змогу самі накласти шину до травмованої руки, та виконати необхідні дії під час уявної кровотечі. До наступної станції поспішали учні для виконанням вправи «Гази» де вміло, по команді на час одягали протигази.

.

Зустріч з Почеcним громадянином Запорізького району

«Духовні скарби нашого краю»


24 квітня до школи завітали почесні гості - Почесний громадянин Запорізького району Микола Луц та заступник голови районної ради Сергій Бурма на зустріч з випускниками школи - учнями 11 класу. Було презентовано книгу І.Я.Павленка, Н.В. Козленка «Духовні скарби нашого краю: усна народна творчість Запорізького району Запорізької області» та передано її в дарунок школі. До збірки ввійшли духовні скарби зібрані студентами філологічного факультету Запорізького національного університету під час фольклорної практики в населених пунктах нашої області. Зустрічаючись з різними людьми, спілкуючись з ними, занотовували твори усної народної творчості. У підготовці збірки до друку використано записи, які було зроблено в 16 селах Запорізького району. У селі Розумівка та Нижня Хортиця записи готували студенти Михайлик О, Борзенко Л., Максимова О., Ступак І., Скомарохова Д. - колишні учні нашої школи. Ця робота вважається однією із форм вивчення культури свого краю, пізнання власного коріння, розширення знань про історію та сьогодення України, її культуру і, головне, про людей, які цю культуру створюють, зберігають та передають дітям й онукам.

Ми дуже вдячні нашим гостя за цінний подарунок та гадаємо, що ця книга буде корисною, як учням так і вчителям школи.


© 2017 Опорний закладзагальної середньої освіти Розумівська школа Долинської сільської ради
Створено за допомогою Webnode Файли cookie
Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати